No products in the cart.
معرفی مراحل تولید دوربین مداربسته
۵/۵ - (۱ امتیاز)
مراحل تولید دوربین مداربسته درک درستی از راهاندازی این سیستم امنیتی فراهم میکند. دوربین مداربسته به عنوان یک دوربین که میتواند اطراف خود را رصد کند و بر آنچه رخ میدهد نظارت داشته باشد طراحی و تولید میشود. این دوربین سیگنالهای دریافتی را به یک مانیتور یا مجموعهای از مانیتورها ارسال میکند تا نظارت ۲۴ ساعته ۷ روز هفته را فراهم سازد. با این همه مزایا، استفاده از آن یک امر ضروری است.
مهم ترین اجزای دوربین مداربسته
قبل از پرداختن به مراحل تولید دوربین مداربسته لازم است با اجزای این سیستم امنیتی آشنا شوید. این سیستم دارای ۵ جزء اصلی است که در ادامه به توضیح هر یک میپردازیم.
۱. دوربین
دوربینهای مداربسته در دو دسته آی پی و آنالوگ قرار میگیرند. نوع IP به دلیل سازگاری با اکثر دستگاهها معمولاً انتخاب بهتری است. در کل میتوان انواع مختلفی از دوربینها را در محل مورد نظر خود نصب کرد. این دوربینها شامل دوربینهای گنبدی، دوربینهای گلولهای، دوربینهای مخفی و… است. بسته به اینکه چه زوایایی از دید را مد نظر دارید و تا چه حد وضوح یا جزئیات برای شما مهم است بایستی تعداد و نوع دوربینها را در مراحل تولید دوربین مداربسته تعیین کنید.
۲. ایستگاه مانیتورینگ
به کمک یک مانیتور میتوانیم تصاویر و فیلمهای ضبط شده توسط دوربین مدار بسته را مشاهده کنیم. تعداد مانیتورها نیز بسته به تعداد مناطقی از محل که میخواهید نظارت کنید بستگی دارد. اگر دوربینهای مدار بسته را در یک مرکز بزرگ به کار گرفتهاید به بیش از سه تا پنج صفحه نمایش نیاز خواهید داشت. لازم به ذکر است هر زمان که بخواهید میتوانید تعداد مانیتورها را کم یا زیاد کنید تا با تعداد دوربینهای شما مطابقت داشته باشد.
۳. کابلها و روترها | مراحل تولید دوربین مداربسته
جزء دیگری که قبل از معرفی مراحل تولید دوربین مداربسته باید به توضیح آن بپردازیم کابلها و روترهاست. بسته به نوع سیستم نظارتی و دوربینهایی که استفاده میکنید، به فناوریهای پشتیبان مانند کابلها و روترها نیاز دارید تا از آنها برای اتصال یکپارچه در سیستم خود استفاده نمایید. به عنوان مثال، سیستمهای بیسیم به روتر نیاز دارند، در حالی که نسخههای سیمی نیازی به روتر نخواهند داشت. بنابراین، پس از انتخاب دوربینها، کابلها، سیمها و مانیتورها را با توجه به نیاز خود انتخاب کنید.
۴. ضبط کنندههای ویدئویی
ضبط کننده ویدیویی دستگاهی دیگری است که در مراحل تولید دوربین مداربسته نقش مهمی دارد. این دستگاه فیلم ضبط شده روی دوربین را به منظور ذخیره و مشاهده پردازش میکند. دو نوع ضبط کننده ویدئویی وجود دارد. نوع اول DVR (ضبط کنندههای ویدئوی دیجیتال) و نوع دوم NVR (ضبط کنندههای ویدئوی شبکه) هستند.
۵. ذخیرهسازی دادهها | مراحل تولید دوربین مداربسته
دستگاه ذخیرهسازی برای یک سیستم دوربین امنیتی باید قادر به ضبط، ذخیره و پخش مجدد ویدیوها بدون توقف از چندین فید باشد. هارد دیسکهای معمولی که در رایانههای شخصی و لپتاپها استفاده میشوند، برای رفع نیازهای ذخیرهسازی دوربین مدار بسته کافی نیستند. از این رو، انتخاب یک سیستم ذخیرهسازی قوی برای ذخیرهسازی ایمن دادهها بسیار مهم است.
مراحل تولید دوربین مداربسته
ما در اینجا به توضیح مراحل تولید دوربین مداربسته از نوع IP میپردازیم. زیرا استفاده از نوع آنالوگ آن کاهش یافته و اغلب کاربران ترجیح میدهند نوع دیجیتالی این دستگاه را مورد استفاده قرار دهند. البته منظور از مراحل تولید، مراحلی است که برای راهاندازی یک سیستم دوربین مدار بسته طی میشود تا هدف نظارت بر محل و حفظ امنیت آن محقق گردد.
مرحله اول: انتخاب دوربین مداربسته
همان طور که اشاره شد دو نوع دوربین مداربسته شامل دیجیتال و آنالوگ در بازار وجود دارد. اما از آنجا که نوع دیجیتال مزایای بیشتری دارد استقبال گرمتری از آن به عمل آمده است. با این حال این نوع دوربین نیز در انواع مختلفی تولید شده است. در مراحل تولید دوربین مداربسته باید با توجه به مکانی که قصد استفاده از دوربین را دارید، میدان دیدی که میخواهید داشته باشید، اینکه جزئیات و بزرگنمایی یا چه حد برای شما مهم است، آیا به دید در شب نیاز دارید یا خیر و مواردی مشابه باید نوع دوربین را انتخاب کنید.
مرحله دوم: انتقال تصویر از دوربین مدار بسته به مانیتور
یکی از مهمترین ویژگیهایی که یک دوربین از نوع آی پی دارد انتقال تصویر است. این عمل به روشهای مختلفی از جمله به کمک سوئیچ، با استفاده از فیبر نوری یا به صورت بی سیم انجام میشود. در این مرحله از مراحل تولید دوربین مداربسته لازم است بدانید در این میان روش بی سیم که تنها برای دوربینهایی که از این تکنولوژی پیروی میکنند کاربرد دارد، مزایای زیادی خواهد داشت. از جمله اینکه نصب و راهاندازی آن آسان است زیرا به کابل نیاز ندارد.
این روش تا ۱۰ مایل را با سرعت ۷۵۰ مگابایت بر ثانیه پوشش میدهد و ویدیوهای با کیفیتی تولید میکند. از طرفی امکان کنترل از راه دور را فراهم کرده و هزینه نگهداری آن نسبت به حالتی که از کابل استفاده میشود کمتر است.
مرحله سوم: پهنای باند و ملاحظات امنیتی
هر دوربین مدار بسته مخصوصا اگر از نوع آی پی باشد باید متناسب با نیاز کاربر در محل نصب و راهاندازی شود. در مرحله از مراحل تولید دوربین مداربسته باید ویژگیهایی مانند آدرس IP(که یک آدرس منحصر به فرد است)، پروتکلهایی که برای انتقال به کار میرود، پهنای باند شبکه، قابلیت انعطاف و امنیت آن تنظیم گردد.
یکی از مهمترین این ویژگیها پهنای باند است که بر عملکرد دوربین از نوع آی پی تاثیر دارد. اگر تعداد دوربینها زیر ۱۰ عدد باشد، هر دوربین میتواند با پهنای باند ۱۰۰ مگابایت بر ثانیه تصاویر با کیفیتی را انتقال دهد. اما اگر تعداد دوربینها بیشتر و شبکه سیستم دوربین مدار بسته بزرگتر باشد هر دوربین باید پهنای باند بیشتری داشته تا بتواند عملیات انتقال را به درستی انجام دهد. در این مرحله از مراحل تولید دوربین مداربسته اگر از ابزارهای حفظ امنیت مانند فایروال یا دیواره آتش، شبکه خصوصی مجازی، رمزگذاری دادهها و… استفاده شود کاربران میتوانند با خیال راحت این دوربینها را مورد استفاده قرار دهند.
مرحله چهارم: اتصال فضای ذخیره داده به سرورها
ذخیره دادهها، دستگاه و فضای ذخیرهسازی، دسترسی به دادهها و بازیابی آنها همگی مواردی هستند که در دوربین مدار بسته از اهمیت زیادی برخوردار خواهند بود. با دو روش دادههای دوربین مداربسته ذخیره میشود. در روش اول که NVR نام دارد فضای ذخیره به سرور و دستگاه ضبط ویدیو متصل میشود. در روش دوم که NAS نام دارد فضای ذخیره از سرورهای شبکه به صورت کامل جدا میشود. در مراحل تولید دوربین مداربسته باید روش مناسب انتخاب شود.
در این روش، دادهها در فضایی غیر از یک محل ذخیره اولیه ذخیره خواهند شد و هرچه مقدار دادهها بیشتر باشد این فضا نیز باید بزرگتر باشد. برخی از این فضاها نرمافزارهایی هستند که این نیاز را برآورده میکنند. تعداد زیادی از این نرمافزارها توسط تولیدکنندههای دوربین مداربسته ایجاد میشوند.
مرحله پنجم: فشردهسازی دادهها
قطعا حجم دادههایی که توسط دوربینهای مداربسته ضبط میشود بسیار زیاد است. به همین خاطر این دادهها به فضای بسیار بزرگی برای ذخیره نیاز دارند. برای کاهش این فضا میتوان دادهها را فشرده کرد. فشردهسازی یکی دیگر از مراحل تولید دوربین مداربسته است. روشهای مختلفی برای فشردهسازی دادهها وجود دارد که از جمله آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- Motion JPEG
- MPEG-4
- ۲۶۴
مرحله ششم: سیستم مدیریت ویدیویی (VMS)
ویدیوییهایی که توسط دوربینها ضبط میشود به مدیریت نیاز دارد. مدیریت دادهها و کنترل و نظارت بر آنها به کمک VMS امکانپذیر است. این سیستم میتواند با دیگر سیستمهای مورد نیاز ادغام شود.
خلاصهای بر مراحل تولید دوربین مداربسته
امروزه استفاده از دوربین مدار بسته به یک ضرورت حیاتی تبدیل شده است. هنگام انتخاب سیستم امنیتی مورد نظر خود، باید ۵ جزء ضروری شامل دوربین، مانیتور، کابل، ضبطکنندههای ویدئویی و دستگاه ذخیرهسازی داده را مد نظر قرار دهید و هر یک را مطابق با نیاز خود و سازگار با دیگر اجزا انتخاب کنید. در این میان معرفی مراحل تولید دوربین مداربسته میتواند درک خوبی در مورد نحوه کارکرد این دستگاه به شما ارائه دهد.
سوالات متداول معرفی مراحل تولید دوربین مداربسته
۱.انتخاب دوربین مداربسته ، ۲.انتقال تصویر از دوربین مداربسته به مانیتور ، ۳.پهنای باند و ملاحظات امنیتی ، ۴.اتصال فضای ذخیره داده به سرورها ، ۵.فشرده سازی داده ها ، ۶.سیستم مدیریت ویدیویی (VMS)
نوع IP به دلیل سازگاری با اکثر دستگاهها معمولاً انتخاب بهتری است.
هارد دیسکهای معمولی که در رایانههای شخصی و لپتاپها استفاده میشوند، برای رفع نیازهای ذخیرهسازی دوربین مدار بسته کافی نیستند. از این رو، انتخاب یک سیستم ذخیرهسازی قوی برای ذخیرهسازی ایمن دادهها بسیار مهم است.
حجم دادههایی که توسط دوربینهای مداربسته ضبط میشود بسیار زیاد است. به همین خاطر این دادهها به فضای بسیار بزرگی برای ذخیره نیاز دارند. برای کاهش این فضا میتوان دادهها را فشرده کرد.
دوربین سیگنالهای دریافتی را به یک مانیتور یا مجموعهای از مانیتورها ارسال میکند تا نظارت ۲۴ ساعته ۷ روز هفته را فراهم سازد.
{ “@context”: “https://schema.org”, “@type”: “FAQPage”, “mainEntity”: [{ “@type”: “Question”, “name”: “مراحل تولید دوربین مداربسته چیست؟”, “acceptedAnswer”: { “@type”: “Answer”, “text”: “1.انتخاب دوربین مداربسته ، ۲.انتقال تصویر از دوربین مداربسته به مانیتور ، ۳.پهنای باند و ملاحظات امنیتی ، ۴.اتصال فضای ذخیره داده به سرورها ، ۵.فشرده سازی داده ها ، ۶.سیستم مدیریت ویدیویی (VMS)” } },{ “@type”: “Question”, “name”: “کدام نوع دوربین مداربسته سازگاری بهتری دارد؟”, “acceptedAnswer”: { “@type”: “Answer”, “text”: “نوع IP به دلیل سازگاری با اکثر دستگاهها معمولاً انتخاب بهتری است.” } },{ “@type”: “Question”, “name”: “آیا از هارد دیسک های معمولی برای ذخیره سازی داده های دوربین مداربسته میتوان استفاده کرد؟”, “acceptedAnswer”: { “@type”: “Answer”, “text”: “هارد دیسکهای معمولی که در رایانههای شخصی و لپتاپها استفاده میشوند، برای رفع نیازهای ذخیرهسازی دوربین مدار بسته کافی نیستند. از این رو، انتخاب یک سیستم ذخیرهسازی قوی برای ذخیرهسازی ایمن دادهها بسیار مهم است.” } },{ “@type”: “Question”, “name”: “چرا باید داده ها را فشرده سازی کرد؟”, “acceptedAnswer”: { “@type”: “Answer”, “text”: “حجم دادههایی که توسط دوربینهای مداربسته ضبط میشود بسیار زیاد است. به همین خاطر این دادهها به فضای بسیار بزرگی برای ذخیره نیاز دارند. برای کاهش این فضا میتوان دادهها را فشرده کرد.” } },{ “@type”: “Question”, “name”: “منظور از نمایش داده های دوربین مداربسته در مانیتور چیست؟”, “acceptedAnswer”: { “@type”: “Answer”, “text”: “دوربین سیگنالهای دریافتی را به یک مانیتور یا مجموعهای از مانیتورها ارسال میکند تا نظارت ۲۴ ساعته ۷ روز هفته را فراهم سازد.” } }] }